Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Způsob, jakým ODS vyřešila problém se svými třemi rebelujícími poslanci, se mi hrubě nelíbil. Všechno se však tenkrát dělo prakticky před televizními kamerami, takže jsem byl dost udiven současným "objevením Ameriky" ze strany ÚOOZ. Podle mého názoru získala policie závažné indicie, že v případě těchto poslanců hrálo o víc, než jen o ty hůře placené trafiky a to je podle mne hlavní důvod jejich vazby.

0 0
možnosti

Všichni poslanci, kteří nebudou hlasovat pro nedůvěru vládě, se dopouštějí korupce, protože si tím udržují poslanecký flek ještě na jeden rok.

:-P

0 1
možnosti

J15a89n 97H53l94e70d17í44k

17. 6. 2013 23:01

zavedením komunizmu v Čechách se i svědomí přepočítává na koruny, nebo Eura. Tam, kde jsou zákony nevymahatelné, tam kraluje výměnný obchod, nadržováním zločincům tmavší barvy pokožky ten státní nepořádek začíná, pokračuje to tím, že poslanec zvolený třeba za rybáře změní náhle postoj a začne rybáře pronásledovat a nic se neděje. Jak se může volič rozhodnout, když vidí ty svoje favority už zvolené, jak kynou a bohatnou.

0 0
možnosti

Zavedením komunismu v Čechách....

Tak tedy k tomu zavedení komunismu: Ono tomu bylo v jiných historických epochách jinak? Třeba při pobělohorských konfiskacích bylo vše naprosto čisté?

A k těm slovům "v Čechách": Ona je to specialita Čech?

0 0
možnosti

politické kšefty k politice patří. Jakékoli lukrativní nebo atraktivní místo ve státní správě nebo správě státních podniků lze v této logice považovat za korupci, pokud se neprokáže, že člověk prošel transparentním a čistým výběrovým řízením, kde se zohledňovala odbornost a schopnosti a nikoli zásluhy a kontakty.. Nejsem fanda politických kšeftů, ale pokud stíhat, tak všechny, ale po dvaceti letech takové praxe budeme dělat z ODS nějaké zločince za to, co dělají všichni?

3 0
možnosti
Foto

Politické dohody výměny se  dějí všude na světě. Mě teď nenapadá jiný příklad, než v době kdy poprvé na prezidenta kandidoval  Barack Obama, tak se dohodl s  Hillary Clintonovou, že když  jej podpoří, tak pokud bude zvolen, dá ji ministerstvo zahraničí, což se stalo.

1 1
možnosti
Foto

Náš trestní zákoník nezná pojem politická korupce.  Nehledě k tomu, že poslanci opustili dobře placené místo poslance a přijali hůře oceněné místo v dozorčí radě.  Jejich trestní stíhání je nebezpečné, protože do ohrožení se tím dostává každý, kdo udělá  politickou dohodu ( výměnu ),  a která se děje ve všech oblastech lidského života a nejen v politice. To je věc, která ohrožuje samotné základy politiky u nás. Je to zásah do pravomoci  volených zástupců lidu.

4 3
možnosti
Foto

Není to politická korupce, je to prostě korupce, kdy představitel moci zneužije za protislužbu ve svůj prospěch mandát.

3 2
možnosti

Naslyšel jsem Vás, když Špidla dostal trafiku v Bruselu, Kott ve VZP nebo Tvrdík v ČSA.

4 3
možnosti
Foto

A jste si jistý, že v těchto případech se jedná o korupci? Já nemám informace o tom, že tam došlo k nabídce trafiky za nějaké jednání. Mohlo tam být a nemuselo, každopádně důkazy zřejmě nejsou. Zde je policie podle všeho má.

5 2
možnosti

A co Vy, pane Hájku? Když to považujete za korupční jednání, podal jste trestní oznámení v této věci před půl rokem, kdy se to stalo a kdy se o tom veřejně psalo v novinách, na webových portálech, vysílala to televize i rozhlas? Pokud ne, tak jak je možné, že jste to vyhodnotil jako korupci, ale nepodal jste trestní oznámení?

1 4
možnosti
Foto

Já neměl informaci o tom, že proběhla nějaká nabídka za složení mandátu. Policie nyní přišla s tím, že má důkaz (zřejmě z odposlechů) o tom, že se toto stalo. A to je to, co z případu dělá korupci. Samotné dohození trafiky po složení mandátu korupce není, musí tam být ta nabídka předem.

5 2
možnosti
  • Počet článků 93
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1600x
Jsem pětadvacetiletý absolvent korporátní krysařiny na Masarykově univerzitě, webový tvůrce na volné noze, infantilní rebel s uměleckými ambicemi. Jsem Ryba a často plavu proti proudu.

Seznam rubrik