Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

J87a86n 59F51r42o33l49í35k

21. 6. 2013 9:56

Tady bych chtěl připomenout, že kromě známého výroku o parazitech je méně známá mantra ČSSD "kdo nemá dostatečný výdělek a nemůže platit zálohy ať nepodniká". Takže Vaše přání autore zůstanou po volbách určitě nevyslyšena. Museli by vyhrát Svobodní aby se na toto téma dalo uvažovat.

0 0
možnosti
MS

Rozumný názor. Jsem OSVČ v oboru volné živnosti typu kancelářských činností a od počátku využívám možnosti vykazovat výdaje paušálním procentem. V dobách, kdy to bylo jen 25%, to nijak zvlášť výhodné nebylo, ale mně se to pořád vyplatilo, protože skutečné výdaje jsem měl mizivé. Nynějších 60% je opravdu hodně, od jejich zavedení se mi sleva na dani zhruba rovná vypočtené dani, takže už několik let neplatím daň z příjmu žádnou. Nevracel bych paušální procento výdajů zpět na původních 25%, jak chtěl Kalousek, ale pro začátek bych ho třeba snížil na 40%.

1 0
možnosti
MK

zavést jednoduché pravidlo:

jedna daň včetně soc a zdrav. daně splatná za rok k březnu. Stát si počká do konce června na daně od daňových poradců -- a až pak sestaví rozpočet na další rok - podle toho kolik ve skutečnosti vybere  a BEZ schodků a pěkně v plusových číslech

3 0
možnosti
Foto

To by bylo krásné :-)

0 0
možnosti
Foto

Paušální odpisy většinu nízkopříjmových živnostníků ( těch řemeslných ) vůbec nezajímají, protože ani nemají z čeho je uplatnit.

Co se týče minimálních odvodů na sociální a zdravotní, tam drobní živnostníci platí povinná minima ( v médiích jsou ale zmiňová jen procenta počítaná až nad tím minimem ) a tyto odvody mnoho nízkopříjmových živnostníků dusí.

Zajímavostí je, že minima se vypočítávají ze statisticky daných průměrů, kde právě ty statitické průměry jsou uměle zvyšovány povinnými minimy. Tedy jde o podvod. A v tom podvodu je namočený statistický úřad, vláda, zákonodárci, politická garnitura ...

1 0
možnosti
Foto

"Paušální odpisy většinu nízkopříjmových živnostníků ( těch řemeslných ) vůbec nezajímají, protože ani nemají z čeho je uplatnit." Asi máte na mysli, že neplatí daň z příjmu. To je pravda, ale ty odpisy výdajů ovlivňují i sociální a zdravotní pojištění, které platí i oni

0 0
možnosti
PH

P85e94t56r 89H26á84l19a

20. 6. 2013 17:21

Podle mě je vůbec otázkou, jestli není protiústavní povinnost platit daně z příjmu, který nemám.

2 0
možnosti
RH

Protiústavní to nebude. Naše ústava za nic nestojí. Ale matematicky, logicky a reálně to také dost dobře nevychází. Vyzkoušejte si to vyjasnit s V. Špidlou, to je jeho vynález.

0 0
možnosti
VH

Pane Hájku - stát musí platit průběžně. Stajně jako zdravotní pojišťovny. Proto se platí zálohy (živnostník stejně jako podnik a teoreticky stějně jako zaměstnanec). Jak je stanovit jinak, než podle předchozích příjmů ještě nikoho nenapadlo.

  Ještě jedna drobnost: v případě, že jsou vaše příjmy prokazatelně nižší, lze u záloh doně požádat o jejich snížení či prominutí. Zda je to možné i u pojistného nevím, ale pravděpodobnost obdobného řešení je vysoká.

0 1
možnosti
Foto

Stát je nejhorší hospodář jaký kdy v historii lidí byl.  Proto je třeba, aby si lidé o svém životě a svém majetku rozhodovali sami.

2 0
možnosti
JM

Já jsem toho Mládka slyšel. Neříkal, že jsou živnostníci paraziti! Říkal, že živnostníci parazitují na ... A to není totéž. Kdo seká dřevo nemusí být dřevorubec. Kdo občas na někom parazituje (a to asi sem tam každý, třeba manžel na manželce nebo naopak), tak ještě není parazit.

Jenže kdo chce Mládka bít ... atd.

1 2
možnosti
VH

Kdo v lidské společnosti parazituje, je běžně touto společností označován za parazita. To netušíte.

  Ostatně je to jedno. Aby na státu se přiživující politik tvrdil, že kdokoliv parazituje jen proto, že mu nejsou předepsány dostatečně velké (dle politikova mínění) daně je taková nehoráznost, že udiví, pokud to někdo nechápe.

3 0
možnosti
Foto

Já si myslím, že 60% je málo, že řemeslník by měl mít 100%  a my ostatní také 100%  odpisů.   Nebo podle čeho stanovíme míru  lupu loupežníků?  To si jí vycucá z prstu pan Kalousek, nebo pan Mládek, nebo Filip?

0 1
možnosti
Foto

Chcete zrušit DPFO? Jsem pro, pak ale i u zaměstnanců. A přes výdajové paušály to skutečně těžko zrealizujete.

1 0
možnosti
JS

Váš názor považuji za velmi konstruktivní podklad k diskusi. Obecně mně vadí, že ani ČSSD nenašla odvahu jednoznačně říct, že těmi parazity myslí pouze účelová seskupení především právníků.

0 0
možnosti
JT

Cim min se vybere na danich, tim vic zustane lidem a tim min ouradove a politici rozkradou.

2 0
možnosti
Foto

Ano, snižme zdanění. Ale nedělejme to oklikami pomocí výdajových paušálů, které mají za úkol zjednodušit administrativu.

1 1
možnosti
  • Počet článků 93
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1600x
Jsem pětadvacetiletý absolvent korporátní krysařiny na Masarykově univerzitě, webový tvůrce na volné noze, infantilní rebel s uměleckými ambicemi. Jsem Ryba a často plavu proti proudu.

Seznam rubrik