Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Obávám se, že bez cílené podpory umění se stane slovo kvalita synonymem kvantity.

0 0
možnosti
Foto

Nesouhlasím s tím, že kvalitní divadla bez dotací zaniknou. Naopak, ta kvalitní si vydělají a s nimi i nějaký bulvár, ale rozhodně se neudrží ti o něž nikdo nestojí.

1 0
možnosti

Vydělají si ta divadla, kam bude chodit nejvíce lidí.

1 0
možnosti
Foto

Ještě jednu věc si uvědomme, peníze na ty dotace stát nevydělal, ale sebral je lidem. DPH, spotřební daň na benzín, alkohol, cigarety, a další daně, to jsou zdroje dotací.

1 0
možnosti

M67i36l79a71n 35R23a68d42e84k

22. 10. 2013 17:57

Bozena Nemcova, Jirasek, Neruda a jini nepotrebovali dotace, kdo dela neco opravdu umeleckeho, tak se uzivi, v Cesku nebo v USA, v USA take neni vse Hollywood, a uzivi se. Beethoven, Dvorak, Smetana, jazzisti, proste kdokoliv co dela svoje umeni s chuti a talentem nemusi si vydupavat dotace. TO PLATI VSUDE.

1 0
možnosti

Tehdy nebyly dotace, ale podpora mecenášů.

1 0
možnosti

Při revoluci umělci poukazovali na to, že nesmějí (nesměli) dělat umění jaké by chtěli (cenzura a nesmět vystupovat).Tak ať nyní nebrečí, že si na sebe nevydělají a chtějí dotaci.DNESKA UŽ MŮŽOU VŠECHNO CO CHTĚJÍ, tak ať ukážou národu, že se obejdou bez dotací a UMĚJÍ SI NA SEBE VYDĚLAT.

Dělníka ve firmě, pokladní v supermarketech a jiné profese, kde se musí makat rukama, také NIKDO NEDOTUJE.

A když podnikatel nechce dát vyšší výplatu, tak ať si umělci řeknou lidem, kteří bohatnou právě na těch pracujících profesích a našim politikům, ať chodí více na kulturní akce aby umělce nemusel NIKDO DOTOVAT.

Já osobně jsem proti dotacím, já dělám na úkol (norma kolik kusů musím vyrobit za hodinu) a když ho nesplním, tak mě PODNIKATEL VYHODÍ.

3 0
možnosti

Pak nepřežije často ani to umění, které ve svých dobách bylo velmi podporováno. Nejlépe na to budou umělecká díla typu Ordinace v růžové zahradě.

1 0
možnosti

Zrušme dotace. Udrží se kvalitní umění Michala Davida, seriály na Nově a nejrůznější šou a estrády. Na nějakou klasiku, pokud ji náhodou nebudou provozovat umělci ve spodním prádle, se můžeme jednoduše vybodnout.

2 1
možnosti
Foto

Shakespeare, Da Vinci, Michelangello a spousta dalších tvořili bez státních dotací. Buď je nepodporoval nikdo nebo ti, kdo na to měli.

5 0
možnosti
Foto

Souhlasím jen napůl. Dotace do kultury (a podle mě do čehokoli) jsou nefér, snobismem bych to ani tak nenazýval. Ale k tomu musí být řečeno i b: pokud necháme lidem peníze, které nyní používáme na dotace, podpoří lidé sami to, co bude dobré. A nevěřím, že by to byl jen bulvár. Na dobré divadlo nebo koncert půjdu, ať bude stát kolik chce, když na to budu mít.

4 0
možnosti
  • Počet článků 93
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1600x
Jsem pětadvacetiletý absolvent korporátní krysařiny na Masarykově univerzitě, webový tvůrce na volné noze, infantilní rebel s uměleckými ambicemi. Jsem Ryba a často plavu proti proudu.

Seznam rubrik