Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud chteji dva kluci nebo dve holky byt spolu, necht maji prostor. Jako ze ho maji. Pokud zvladnou pocit dite i v teto konfiguraci, stanovme pro ne nazev, kterym bude toto spolecenstvi nazyvat. Vyraz rodina uz oznacuje neco jineho. Kolo take nenazyvame kolo_bezkou.

0 0
možnosti

J26i57ř51í 35P59l38í43v12a

25. 1. 2014 13:00

Myslím, že homosexuálům šlo o například dědění a jiné praktické věci. Aby jeden mohl po smrti druhého užívat společný majetek.  Prostě jsou právní úpravy různých věcí, kde se manželům přisuzují jiná práva než nemanželům. Jde o praktické věci a ne o slovíčkaření, jak co nazvat.

1 1
možnosti
Foto

Jedna návštěva u notáře to vyřeší a i bez ní můžete manžela zcela klidně vydědit. Není nepominutelným dědicem.

1 0
možnosti
Foto

Rodina patří samozřejmě do veřejného práva. Do práva soukromého patří třeba prodej auta nebo chalupy.

Jsem laik, ale právem veřejným já nazývám takové právo, které zasahuje to života a vývoje společnosti a to rodina zcela určitě ano.

Pokud gayové a lesby považují rodinu za zcela soukromou věc, tak kdo jim brání se tak v soukromí nazývat? Tak třeba místo Vašek a Pavel se naprosto klidně mohou od kamarádů nechat oslovovat Vaško-Pavlovci nebo na druhé straně spektra třeba Věro-Jitky, že?

Trestný čin ani přestupek to dozajista nebude, ale když budou chtít komunikovat s institucemi  státu, tak pouze jako jednotlivé osoby a nikoli jako "manželé".

1 1
možnosti

Jakl je na hlavu. Po celou dobu sve existence se stat snazi rozlozit a zlomit rodinu a ucinit z ni otroka statu. Svuj puvod to ma ve snaze slechty rozbijet rodove klany, ktere pro ni znamenaly politicke i vojenske nebezpeci. Od te doby se mocenske instituce nezastavily a snazi se zlikvidovat i to malo, co zbylo. V tomhle fandim lesbam a gayum, jelikoz ti maji hodne sily v tomto nicivem tazeni statu zabranit. Nakonec na ono zestatnovani kazde souloze doplati jen a jen nevinne deti a v dusledku tom i onen de.entni stat, ktery paranoidne vidi strasaky i tam, kde nejsou.

2 3
možnosti

Právo je odrazem morálky, zvyku. Svazek manželský je jistě soukromá věc, nicméně v Evropském právu požívá jistých výhod, garancí práva a státu. Proč tomu tak je? Protože je v zájmu společnosti a taky státu, aby rodina fungovala na základě vyhovující společnosti a státu . Jak tady někdo psal -otec-matka-děti, děti které vychovávají rodiče a rodiče, o které se třeba taky děti na jejich stará kolena starají.

Že tyto vztahy  brutálně bořil socialismus je realita... měl jiné potřeby, jiné cíle . Vychovat nového socialistického člověka a to se v tradičních rodinách dařilo hůře, že. Tyto vztahy taky boří moderní společnost, více u nás než jinde,  což lze považovat za příznak rozkladu společnosti, s následky, které se dají fakticky dohledat, spočítat, dokumentovat. Každý je konec konců vidí.

Nevím, kde v této konstrukci vidíte problém a co by se podle vás mělo měnit. Váš výklad  pana Jakla je vaše vidění světa .. nevím, jak to vidí Jakl, z těch fragmentů, co uvádíte se nedá usoudit nic. A i kdyby, je to jeho názor.

Jaký je Váš názor?

Zrušit privilegia  tradiční rodiny? Ty poslední, co tu zbyla?

4 0
možnosti
Foto

V parlamentu se dohodli a odsouhlasili, ze s firmou Kluci jak buci s.r.o uzavrou smlouvu o spolupraci, nicmene preferovat budou firmu Tatamamarodina s.r.o, ktera jak ukazal pruzkum umi jedina vyrabet produkt ktery je pro stat potrebny=děti.

1 0
možnosti

Blábol od začátku do konce.

Pokud srovnáváte rodinu s s.r.o.,tak mi je vás celkem líto.

4 1
možnosti
Foto

Označit něco za blábol je snadné, ovšem předložit protiargument je už složitější, chápu.

4 0
možnosti

K63a13r75e96l 83V56a39l22i19š

24. 1. 2014 22:29

Je mi jedno jaký je rozdíl mezi rodinným a veřejným právem. Rodina je prostě vždy otec, matka a děti. Učili nás, že taková rodina je základ státu. Plně s tím souhlasím.

11 1
možnosti
Foto

"Rodina je prostě vždy otec, matka a děti." – To je váš názor, já vám ho neberu, ale nevydávejte ho za nějakou pravdu. Já si třeba můžu mysle, že rodina je otec, matka, děti, dědeček a babička. A děti co nevyrůstají v jedné domácnosti s prarodiči jsou o cosi ochuzeni.

1 1
možnosti

takovou demagogii, která se na první pohled tváří jako odborný článek, jsem už dlouho nečetla.

Pokud by manželství bylo "odstátněno" a bylo by osukromou věcí, mohl by ho uzavřít kdykoliv s kýmkoliv jakkoliv...tedy třeba stoupnout si na náměstí a zakřičet: "Od teďka jsme manželé" - a byli by. Ale protože manželství musí být uzavřeno pouze představitelem státu (případně církve v zasotupení státu), tak manželství odstátněno není

7 1
možnosti
Foto

Jistě s.r.o. si taky nikdo nemůže založit tím, že si ho vykřičí na náměstí. Přesto si tak nějak myslím, že s.r.o je soukromý majetek jeho majitele (samozřejmě s přihlédnutím k státní regulaci, zdanění atd) a nikoliv jakousi státní institucí.

2 1
možnosti

Říká vám jako libertariánovi něco Hayekovy pojmy zákon jako nomos a thesis?

2 0
možnosti
  • Počet článků 93
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1600x
Jsem pětadvacetiletý absolvent korporátní krysařiny na Masarykově univerzitě, webový tvůrce na volné noze, infantilní rebel s uměleckými ambicemi. Jsem Ryba a často plavu proti proudu.

Seznam rubrik