Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Myslím, že vím jak to myslíte a doufám, že jste nebyl tolik potřísněn svými rodiči. Dobrý rodič učí a vychovává přátelsky, neboť ví, že vše neví a mnohdy se i mýlí. Ovšem rodič soudružský, sociálně spravedlivý ten vás naučí pravé kázni a mravní disciplině. Ten, vždy ví, jak se dá dospět k veřejnému blahu a světové rovnosti zcela určitě. Doufám, že Vy jste tomuto štěstí unikl.:-)

1 1
možnosti

Omlouvám se autore,ale při čtení vašeho blogu mi,někde z velkých hlubin paměti, vyplulo jméno Pavlík Morozov. Je to asi tím,že jsem celý život neměl potřebu "smýt kulturní nános" od rodičů a doufám,že mé děti na tom budou stejně.

0 1
možnosti
Foto

A já zase doufám, že moje děti budou kriticky přistupovat ke všemu co se jim (nejen já) budu snažit vštípit :-)

1 0
možnosti
Foto

Dobré téma.

Přehodnocovat hodnoty rozumem nestačí to je docela málo. Možná bych spíš použil slovo zkušenost .... podstatnou změnu nikdy nevymyslíte.

 R^

1 0
možnosti

aha - takže když vám rodiče vštípí nějaké základní morální hodnoty (jako třeba nelhat, nekrást, nepodvádět), tak je vaším úkolem je ze sebe smýt (a lhát, podvádět, krást)? Kžyž vám rodiče na vlastním osudu dokáží, že totalitní komunistická vláda byla špatná a že zničila statisíce lidských životů - tak tomu v dospělosti taky nesmíte věřit - protože je to kulturní nános vštípený rodiči? Stejně tak o špatnosi řádu nacistického a Hitlera - jen proto, že vám to vštípila na základě prožité zkušenosti vaše babička?

No pevně doufám, že většina "dětí" je normální a vaše zmatené rady nepřijme - protože žít ve psolečnosti složené z podobných jedinců bych tedy nechtěla

4 1
možnosti

Rekl bych ze autor tim nemyslel vsechno puvodni smaznout, ale minimalne se nad tim zamyslet znovu, s vetsim odstupem a z diametralne jine perspektivy. A tak by to opravdu byt melo.

4 1
možnosti

Kulturní nános je to, co odlišuje člověka od živočišné říše.. :-/

2 1
možnosti
Foto

První co musí člověk udělat je nastartovat zdravý skepticismus a začít se řídit osvědčenými morálními pravidly jejichž platnost  si lidská společnost ověřila  mnohatisíciletou historickou zkušeností.

1 2
možnosti
Foto

Otázkou je, jestli ten zavržený nesmysl je skutečně nesmyslem. Stejně tak jít proti všem bývá málokdy přínosně.

1 0
možnosti
  • Počet článků 93
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1600x
Jsem pětadvacetiletý absolvent korporátní krysařiny na Masarykově univerzitě, webový tvůrce na volné noze, infantilní rebel s uměleckými ambicemi. Jsem Ryba a často plavu proti proudu.

Seznam rubrik