Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Článek chválim, zajímavé zamyšlení. Tím neříkám, že se vším souhlasim (jsem levičák) tudíž celostátně nejsem přívrženec jen trhu (ale je potřeba jej mít jako základ, bez debat). Ostaní holt nejsou schopni uvažovat o nějakých věcech aspoň trochu konstruktivně a nevidí, co jste myslel tím komunismem. Že neobhajujete prasata jako Gottwalda etc. A skutečně v rodině to funguje spíše po komunisticku, anrozdíl od vnějšího světa. Na druhou stranu někdo by řekl, že je to furt to samé, tedy svoboda jednotlivce, jen v rodině jen někde je ochoten fungovat nějak a jinde ne..

0 0
možnosti

Komunismus je horší než sprosté slovo.

A to, o čem píšete vy, komunismus není.

0 0
možnosti

komunismus JE sprosté slovo

pokud od komunismu oddělíte to co jste předvedl vy, tak už to není komunismus a zbyde vám jediná myšlenka - každý podle svých potřeb,každému podle jeho zásluh - a to je na úrovni více jedinců než rodina, spolek atd. utopie

1 0
možnosti
Foto

Níže zmiňovaná myšlenka, že ideologie sama není špatná, to jen její interpretace a forma realizace je na medaili za demagogii.

Pokud má ideologie bude, že lidé pod 180 cm výšky jsou méněcení a nemají jako lidé cenu větší než fláku masa.....není ani třeba čekat na realizaci, aby se dalo s úspěchem prohlásit, že taková ideologie je stupidní....a zde vcelku i jednoznačně pro společnost škodlivá (jakkoli toto obecně velmi nerad používám, jde tím ospravedlnit leccos). A to jsem z lidí, kteří razí poměrně velkou volnost v otázce svobody slova.

Komunismus je svinstvo, tím čeho umožňuje dosáhnout rádoby humanisticky znějícími žvásty. A jeho obsah je pak už vyloženě debi_ní, protože zcela odporuje lidské přirozenosti a povaze.

3 1
možnosti
Foto

Já ale nic o ideologii nepíšu, to jen vy a další máte problém to pochopit. Říká vám něco straw man? V samotném článku píšu, že ideologie, které položil základy Marx s Engelsem je etatistická a násilná. Ale že kvůli ní nemůžeme apriori zavrhnout komunismus jakou formu spolupráce, sociální interakce. A na konkrétních případech jsem doložil, kdy se komunismus v běžném životě vyskytuje. Potom tady v diskuzi stokrát zopakuji, že opravdu žádnou ideologii nemyslím a vy mi tu opět vsunete, že ideologii snad považuju za dobrou. Ne. Článek není o žádné ideologii, ale o formě spolupráce. Popis reality, nikoliv vymyšlený konstrukt.

1 1
možnosti

Komunismus je slovo naplněno obsahem: nenávist, týrání, utrpění, bolest, přetvářka, lež, hnus, svinstvo, podlost, zrada, stupidita, zhovadilost, koncentrák, poprava, idiocie, bezcharakternost, vražda ... To rozhodně nemůže být sprosté slovo.

Akorát ten, kdo napíše podobný blog, je retardovaný jedinec.

2 2
možnosti
Foto

A život není naplněn obsahem: nenávist, týrání, utrpění, bolest, přetvářka, lež, hnus, svinstvo, podlost, zrada, stupidita, zhovadilost, koncentrák, poprava, idiocie, bezcharakternost, vražda? Zavrhneme kvůli tomu život jako takový nebo se spíš budeme ptát, co konkrétně ten negativní obsah způsobuje?

1 1
možnosti

P55e88t20r 51H57á45l84a

9. 3. 2014 11:35

Na jednu stranu oddělujete komunismus od Sovětského zřízení v praxi, ale pak zaměňujete Marxismus-Leninismus se Stalinismem... 

Ohledně amorálnosti kapitalismu - jak definujete kapitalismus? Jinak ale - tam se předpokládá, že každý má svou vlastní zodpovědnost a že jsou dobře definovaná vlastnická práva (a vymahatelná). Pak nemáte problémy s morálkou tabákového průmyslu a pod.

2 0
možnosti

Tenhle stát, nebo spíš jeho někteří ovčané jsou směšní. Po 25 letech se tu budeme ohánět komunistama a pořád do nekonečna na ně házet špínu. To by nám šlo, ale jinak je vesele chodíme volit pod novými nálepkami jako ODS, TOP09, ČSSD atd. Příště všichni kroužkujte mladé lidi, kteří ve straně být nemohli, a třeba už konečně přestanete tupě nadávat. A mimochodem jsem slyšel spoustu názorů lidí 60+, kteří nebyli ve straně a říkají, že dnes jsou na tom s životní úrovní mnohem hůř.

Banánová republika... Jak často je jíte?

1 2
možnosti
Foto

Vubec nemate pravdu! Ale to nevadí, kazdy máme asi jinou optiku! Komunisti tady na 40 let roztrhali vazby jak ekonomické, tak sociálni, jestli tohle nechápete, tak jste minimálně natvrdlý!

4 1
možnosti

J a k u b  H á j e k :  "Závěrem bych chtěl říct, že JSEM OBHÁJCE KAPITALISMU I SOCIALISMU ( !?!?!? ) . Oba dva systémy jsou přirozenou součástí lidstva a stejně tak jako JE NESMYSLNÉ APLIKOVAT KOMUNISMUS NA MAKROEKONOMICKÉ ÚROVNI  (o co se programoví komunisté nesmyslně snaží), bylo by NESMYSLNÉ VNUCOVAT LIDEM KAPITALISTICKÉ VZTAHY DO INTIMNÍHO PROSTŘEDÍ KOMUNIT založené na vzájemné důvěře a soudržnosti."

Podstata jeho sdělení tedy je :

1./ Komunismus už máme protože si na Vánoce dáváme doma dárky ...

2./ Komunismus na celospolečenské ve společnosti je nesmysl ...

3./ Kapitalistické vztahy si do rodin netahejte .....

J á  :  Tím, že z komunismu, jako společenského řádu, si udělal vztahy v rodině (nebo jiné, dobrovolné komunitě ), postrádá debata smysl, poněvadž my mluvíme o společenském řádu, on o rodině. Příklad : Sůl i cukr jsou užitečné látky. Pro sladkou z nich  si  privátně zavedu pojem "sůl" . Takže si budu solí sladit a Vy mi dokažte, že je to nesmysl. Mějme  se hezky a ztraceného času nad zmatečným článkem nelitujme.

5 1
možnosti
Foto

A přitom si stačilo článek přečíst, že?

1 1
možnosti

"Komunismus ve své podstatě není žádná politická ideologie, ale jeden z přirozených způsobů sociální interakce (kooperace)" - použijete tuto jednu naprosto vytrženou větu, vynecháte dalších zhruba 150 let vývoje a formulujete závěr? Co vás vede k takovému ohýbábí faktů?

3 0
možnosti

P34e43t76r 80T70o80m70e18k

9. 3. 2014 9:01

Jakube Jakube, takové pěkné jméno máš  a takový čurbes v hlavě. Je mi tě líto.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS