Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Kam až může člověk od Svobodných během roku dojít8-o   Komunismus není podle schopností, ale pouze podle potřeb. Protože neexistují peníze, těžko někdo může platit stranické příspěvky. Nikdo nic neplatí, jen všichni pracují a berou si co potřebují, respektive co jim někdo určí že potřebují. Komunismus byl popsán s seriálu Návštěvníci.

0 0
možnosti

Oni se Svobodní ještě hledají. Vtipné též je, že už existuje spor mezi liberálně-konzervativními Svobodnými a konzervativně-liberálními lidmi okolo Petra Hájka o to, kdo z nich je vlastně levice a kdo z nich zastáncem toho nejopravdovějšího pravicového názoru. Všechno to vzniklo, když tito "hledači" odešli z ODS, protože ji považovali za "málo pravicovou".

0 0
možnosti

Pane Hájku, já vůbec nevím, co si o vás mám myslet. Popíráte základní manifesty (klíčové myšlenky) komunismu, tvrdíte, že věty "programovém prohlášení" se navzájem nepopírají a vůbec nejste schopen připustit, že jste napsal koninu (což vám shodně říkají téměř všichni diskutující). Čím to?

2 1
možnosti
Foto

Ano, popírám základní manifesty marxismu.

0 1
možnosti
MP

Škoda, že autor nenastínil, že k fungování komunismu je třeba politruků, protože ty argumenty i diskuse autora pod článkem jsou politrucké (hodnotím argumenty ne autora).

0 0
možnosti

Komunismus je sprosté slovo. A dichotomie kapitalismus-komunismus je výmysl komunistů. Kapitalismus je vše jiné, než ne komunismus. Komunismus je možná pěkný teoretický konstrukt, ale nepočítá s reálnou lidskou povahou. A všechny pokusy o jeho nastolení skončily buď hospodářskými problémy, nebo dokonce totalitní diktaturou. Žádný úspěšný pokus o nastolení komunismu neexistuje, což svědčí o pravé povaze této ideologie. Občas se jako příklad úspěšného fungování komunismu uvádějí izraelské kibucy, ale tam je možné "nesprávně" se chovajícího člena vyloučit či vyhnat (v reálných komunistických režimech takovíto lidé byli rovnou vězněni či popravováni, protože už z principu musejí být odstraňováni, jinak režim fungovat nemůže) a dnešní kibucy jsou navíc závislé na pomoci od státu.

3 1
možnosti
JS

Autore, nepleťte si dobrovolnictví a dary s komunismem. To první je součást správné občanské společnosti v jakémkoli zřízení (ačkoli v soc. státech nejspíš kontrolované či zakazované). Nejlíp uděláte, když si najdete v encyklopedii, co to komunismus je, abyste nám tady náhodou nepsal nějaké bludy. A všimnete si, že NIKDE se komunismus NIKDY nepodařilo dlouhodobě nastolit.

2 1
možnosti

Tak ještě jednou a znova i pro méně chápavého autora: Věta "Každému podle jeho možností, každému podle jeho potřeb" je výrok konjunktivní. Počítá tedy s A a zároveň B. Jenomže tento výrok je zcela mimo konjunkci, protože A vylučuje B a naopak. Pokud přidáme rovinuý etickou, filozofickou a ekonomickou, je vymalováno kompletně.

1 1
možnosti
Foto

Ta věta je: „Každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb“ a ty výroky se vzájemně nevylučují.

0 1
možnosti
Foto

Ono na tom clanku mimo nazvu neni nic moc zajimaveho. Autor se rozhodl definovat slovo komunismus jinak nez je bezne. Udelal to bud schvalne, aby provokativnim nazvem ziskal vice ctenaru, nebo se jedna o celkem bezny nedostatek dusevni discipliny.

S vecnym jadrem jeho poselstvi, tj s tim, ze v jakekoliv spolecnosti koexistuje cela rada principu jednani - obchod, altruismus, laska k nejblizsim atd atd - bude jiste souhlasit skoro kazdy.

Uplne stejne bych mohl tvrdit, ze nazismus je vlastne super, ze hitler na nej nema patent, ze mnoho z nas citi tu ci onu formu narodni hrdosti a ze to vsechno je vlastne nazismus. Je to hrani se slovy, s definici, provokativni, ale jinak proste obsahu.

Abych se netvaril nejak originalne, tak podobny argument v diskusi vidim v jednom z komentaru pana Tomase Houska a komentarich Tomase Neubera.

2 0
možnosti
Foto

A koukam, ze jsem nezminil radu dalsich, kteri ten problem take vidi. Panove Krolluper, Linhart.

Pane Hajek, v ruznych kometarich si stezujete, ze Vas Vasi ctenari nechapu, ale ja si myslim, ze si na inteligenci ctenarstva nemuzete stezovat ;-)

1 0
možnosti

Hájek, Makovička: že si nepřipadáte trapně...:-/

1 0
možnosti
PT

P72e11t48r 45T96o78m82e42k

8. 3. 2014 19:48

Proč jsi to neřekl hned, že jsi komouš ?  Proč se tím nechlubíš ?  Mohli jsme si oba ušetřit hodně času. Špatně tě rodiče vychovali. Jistě ti šli příkladem.

2 1
možnosti
Foto

Vy musíte mít smutný život.

1 1
možnosti

Spojení "každému podle jeho možností, každému podle jeho potřeb" byl je a bude oxymoronem. Není možné mít tyto dvě věci v rovnováze. Potřeba každého je zabezpečit svou rodinu na 100%, nicméně výdělek má strop právě v těch schopnostech. Tedy, potřeba není naplněna zcela a rovnice se mění na nerovnici. Komunismus v jakékoliv podobě (i té nejčistší) je zvrácený.

0 1
možnosti
  • Počet článků 93
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1600x
Jsem pětadvacetiletý absolvent korporátní krysařiny na Masarykově univerzitě, webový tvůrce na volné noze, infantilní rebel s uměleckými ambicemi. Jsem Ryba a často plavu proti proudu.

Seznam rubrik