Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FK

Chapu, co jste se snazil rict, ale proste podle me nemate pravdu. Vztah deti a rodicu neni komunismus. Vztah uprostred komunit je vzdy aspon trochu dany "das"-"dostanes" a nikde neni nic zadarmo. Komunismus proste nemuze existovat - idea je to hezka, ale vzhledem k lidske povaze  (i povaze Darwinovych zakonu) naprosto nerealilzovatelna.

1 0
možnosti
Foto

V zásadě stoprocentní souhlas. Souhlasit lze s tím, že komunismus nerovná se marxismus-leninismus. Triviální poznatek, ale budiž. Jsou tu v diskusi tací, kteří ho nedovedou strávit. :-) Ale dál už je to špatně. Autorovo chápání komunismu je příliš široké. Snad i proto nevnímá jeho nekompatibilitu s tím, jací jsme.

1 0
možnosti
JS

Některým lidem nelze nikdy nic vysvětlit protože jsou naprosto neschopni pochopit význam tohoto slova. Souhlasím s autorem, vcelku slušný článek a dodávám že konečně někdo našel odvahu vysvětlit význam tohoto slova a ti co nadále budou tvrdit že komunismus je zlo tak je lituji protože socialismus a kapitalismus jsou jen přechodná stadia na cestě ke komunismu ale to vše ukáže čas a jak to stojí v reklamě na natírání plotu tak chci říci ti co to popírají tady už dávno nebudou.

0 1
možnosti
PT

P61e50t33r 12T54o16m76e39k

8. 3. 2014 18:37

ÁÁÁ, pán je jasnovidec.

0 0
možnosti
Foto

děkuju za poučení, konečně mi to někdy vysvětlil.

0 0
možnosti
PT

P16e49t66r 26T96o75m38e95k

8. 3. 2014 16:56

Hedně štěstí ve tvé náročné "vědecké" práci.

0 1
možnosti

Plně souhlasím s tím, že komunismus je skutečně něco jiného než čím strašíme. Skutečně strašíme fanaticky prosazovanou ideologií. Jinak je myšlenka komunismu rovná myšlence kapitalismu. Nic ke strašení.

Nicméně, nesouhlasím s Vámi v popisu vztahů. Je potřeba si uvědomit jak se vztahy rozvolňují čím dál jsme si vzdálenější. Vztahy v rodině jsou velice blízké. Nejsou založeny na přímém obchodu, ale biologickém naprogramování a nepřímé výměně. Když rodič porodí dítě a stará se o něj, nedostane okamžitě milion. Ale má slušnou šanci že se o něj ve stáří postará. Dá jeho životu smysl. Ve skutečnosti to je obchod. Rodič dostane to co chce a potřebuje a dítě dostane to co chce a potřebuje.

Když děcka hrají fotbal či se perou za svůj tým, je to o budování pozice v tlupě a také výměna. Já chráním zadek tlupě a ona chrání zadek mě. A buduji si v tlupě pozici.

Ti dobrovolníci to nedělají jen tak ze srandy. Dobrovolníci nepomáhají proto že by to uspokojovalo ostatní. To je žádoucí, nicméně vedlejší efekt. Dělají to proto že to uspokojuje je.

Teď ke komunismu. Když se chováme altruisticky, ve skutečnosti z toho něco máme. Minimálně pocit uspokojení. Komunismus tohle nerespektuje. Jde proti našemu biologickému naprogramování a sociálním vztahům. Jestliže budu platit třeba Červeňákovým byt, to mě skutečně pocitem uspokojení nenaplní ;-)

2 0
možnosti

Na druhou stranu, kultura a civilizace jdou ve většině rysů také proti našemu biologickému naprogramování, a přesto je přijímáme. Člověk je velmi zvláštním tvorem, který bojuje kulturní boj proti své přirozenosti, a tím vlastně teprve vytváří svou nezvířecí identitu...je takové křesťanství také nepřirozené, nelidské, nebo je naopak člověku přirozené ve své nepřirozenosti?

1 0
možnosti
JH

Jak se takový článek může dostat na vývěsku?

0 0
možnosti
Foto

Protože ti, kdo o tom rozhodují, umějí narozdíl od 90 % diskutujících pochopit psaný text?

0 4
možnosti
PT

P60e53t36r 64T48o80m86e45k

8. 3. 2014 16:37

Vůbec nemá cenu zabývat se něčím, například komunismem, co je neuskutečnitelné. Kdyby to uskutečnitelné bylo někdo někdy by to totiž uskutečnil. Vždycky se to nějak zvrtlo, že jo. Vždycky byli mrtví. Vždycky to zničilo život statisícům nebo i milionům lidí. Jdi autore dělat něco užitečného nebo raději nedělej vůbec nic. I tím budeš užitčnější. A možná i méně nebezbečný.

1 0
možnosti
Foto

Komunismus se běžně a dennodenně uskutečňuje. V článku jsem dal pár příkladů.

0 2
možnosti
PR

Přečtěte si pane Farmu Zvířat od Orwela. Přesně takhle to dycky fungovalo, v komunistickejch státech momentálně i funguje a bohužel čas od času i fungovat bude. Ze začátku ideály, ale pak nastoupěj prasata....

2 0
možnosti
LN

...hele a nevládla tam prasata...???....;-);-);-);-)

0 0
možnosti
Foto

Poznámka ke „Každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb“.

Znamená to, že když má líný zmetek vysoké potřeby, že zavládla nejvyšší forma spravedlnosti? A co mě má, budu-li mít schopnosti nedej Bože vysoké, abych na něj makal jako wocas, když z toho nebudu mít lautr nic?

Je to celý totální nesmysl. Zločinný nápad. Už tím jak se tváří spravedlivě.

Má spravedlnost zní: bez práce nejsou koláče. Kdo nemaká ať nejí.

A sociální cítění mám tak pro postižené, nemocné, malé děti a staré občany. Línej či hloupej by měl být i chudej. Mě to přijde fér.;-)

3 0
možnosti

Ve skutečnosti už dneska není ani tak problém v tom, že by lidé měli příliš velké potřeby, jako spíš v tom, že drtivá většina jejich potřeb je saturovaná. Proto rostoucí podíl práce už ničí potřeby neuspokojuje, vyjma samoúčelné "potřeby" tvorby a maximalizace zisku a (například na úkor konkurence) a vytváření zaměstnanosti. Velká část ekonomiky stojí na "zero-sum-game" - přelívání peněz z jedněch kapes do druhých bez sebemenší přidané hodnoty.

0 0
možnosti
PT

P37e34t48r 33T16o17m42e88k

8. 3. 2014 16:15

Nehledej v tom takovou vědu autore. Komunisti, stejně jako nacisti jsou pro demokraticky smýšlejícího člověka zrůdy. Tak to bylo a tak to bude. Žádná věda.

6 0
možnosti
Foto

Ano žádná věda, tohle je totiž fanatismus.

0 3
možnosti
  • Počet článků 93
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1600x
Jsem pětadvacetiletý absolvent korporátní krysařiny na Masarykově univerzitě, webový tvůrce na volné noze, infantilní rebel s uměleckými ambicemi. Jsem Ryba a často plavu proti proudu.

Seznam rubrik