Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KM

Jakube děkuji za ta slova, je to přesně to co se musí říci z pozic nejvyšší politiky. Neznalost rozdílu mezi radikálními islámisty a muslimy nikoho nesmí ospravedlňovat házet lidi do jednoho pytle a už vůbec nesmí odůvodňovat agresorům výpady. Tím spíš že rozdíl nechtějí vidět protože je ta slepota spojuje a konečně někam patří, mezi své, jim podobné.  Ve společnosti máme spoustu mýtů pro které vyřazujem vlastní lidi ze společenského a ekonomického života a týráme je svým nevhodným chováním, a i tam by bylo skvělé aplikovat Vaše slova. Neznalost zákonů ( i těch morálních ) neomlouvá...

2 2
možnosti
JK

Stejně jako autor jste nepochopil podstatu toho problému.  Tady nejde o náboženství.

2 1
možnosti
BP

"Když to nejde po dobrém,tak to půjde po zlém " ... Zanedbatelná minorita pomatenců,chce vnutit veřejnosti svou vizi kriploidního obohacování naší společnosti a establishment  se proti tomu důrazně neohrazuje.Jak má tedy veřejnost reagovat ?

Ta šibenice je jistě přes čáru,ale agresivita se bude stupňovat.Prostě živočich,kterého zaženete do kouta se bojí,jakmile hrozby překročí mez,tak po honičovi vyjede.

6 2
možnosti
LK

L61e52o72š 52K43a46ň51a

4. 7. 2015 21:00

Problém je, že ještě nikdo do kouta zahnán nebyl. Jen preventivně vyhrožují šibenicí.

2 6
možnosti
DK

"...často plavu proti proudu..."

Hájek, vy neplavete proti proudu. Vy se topíte ve vlastní blbosti.

A říkejte tomu třeba agrese.

11 3
možnosti
JL

J67á52n 89L91o46s26k65o91t

4. 7. 2015 20:30

Hájek, máte pravdu čo píšete o sebe, ste infantilní. RvRvRv

9 1
možnosti
LB

Hloupost a strach není omluva pro agresi....doufám že patří i chátře, co tu sem tam při různých příležitostech hází vajíčka...

7 1
možnosti
JK

"Nechci se nad nikoho povyšovat a nikoho nesoudím za to, že si nechá vymývat mozek"

Nic ve zlém, ale v této větě si solidně odporuješ. ;-)

13 0
možnosti
JJ

Další studentík teoretik, ti tady snad mají někde hnízdo. 😁 Mimochodem melounku, agresivně se na demonstracích projevují hlavně zelení multikulti, kteří nejsou schopni akceptovat právo ostatních na nesouhlas s tím jejich multikulti nesmyslem.

18 1
možnosti
PK

P76e54t40r 35K48ř81í92ž

4. 7. 2015 17:05

Citát: "Začíná se pomalu stávat akceptovanou normou ... "vlastizrádcům" na demonstracích vyhrožovat šibenicemi".

To dokonale prozrazuje, jak nedočkavě pan autor čeká na každou záminku, aby se mohl pustit do jím nenáviděných xenofobů. Šibenicí totiž xenofobové vyhrožovali pouze jednou na jediné demonstraci...

Předdiskutující již vyřkli vše podstatné. Proto se omezím na komentování informace uvedené v profilu autora pod fotografií stylizované dle Jima Morrisona:  "Jsem ... infantilní rebel ... Jsem Ryba...".

Z rozhovoru s lidmi, kteří se mi pochlubí, v jakém jsou znamení, zdvořile couvám. Dobře se s nimi plácá v alkoholovém opojení, realita vedle nich tak zábavná není. Je-li dotyčný navíc "infantilní rebel", tiše odcházím.

16 1
možnosti
VK

Copak to máte v ruce na té Vaší fotce. Je to normální cigareta nebo nějaký lepší tabáček, který oblažuje Vaši mysl a uvádí Vás do povzneseného stavu ?

11 2
možnosti
Foto

Crack, neznáte? Vřele doporučuji.

1 4
možnosti
JN

V zásadě souhlas, ale jedna malá poznámka: 

Co když JE čeho se bát, z čeho mít obavy, proč s něčím nesouhlasit? Koneckonců se bavíme o lidech, kteří nerespektují hranice, ač o nich vědí; nerespektují zákony, ač o nich patrně vědí (poškozování kamionů, tj. něčího majetku, v Calais a snahy ilegálně se dostat do Anglie); v mnoha případech nerespektují ani místní zvyklosti, a to například i v tak triviální věci, jako je odívání (!) místních lidí a jejich chování na veřejnosti. 

Pro řadu lidí to JSOU legitimní důvody mít pochyby a obavy z přílivu imigrantů - které nikdo nijak ničím nevyvrací, státům chybí síly, jak těmto "přestupkům" bránit, a jediné, co slyšíme "shora", je neustálé "musíme jich vzít víc a víc." 

Nedosti na tom, když občané tyhle obavy projeví, začne se jim nadávat do "fobů", do "extrémistů", do "nacistů" a nevím čeho dalšího. Za to, že mají obavy z chování imigrantů, kteří v Calais ničí kamiony a ilegálně - a bez zdravotních kontrol! - putují Evropou. To fakt není žádná maličkost.

Ale o co mi jde: není tohle náááhodou přesně ten předstupeň, který vede k té "radikalizaci" společnosti...? Na jedné straně obavy, které se stále posilují, a na druhé ještě nadávky a shazování právě za to, že ty obavy někdo má, a popírání očividné reality? 

Je potřeba rozlišovat agresi z čisté zloby... A agresi z rostoucího zoufalství, že nikdo neposlouchá a situaci neřeší. Za velkou část té radikalizace - a nepopírám že je, ač se mi to vůbec nelíbí - může právě přístup těch povýšených "vševědů", kteří si myslí, že přerozdělení 60 tisíc uprchlíků spraví migrační vlnu z půlky Afriky. 

Jinak naprostý souhlas s autorem: slova o koncentrácích, šibenicích, střílení a podobně tu nemají místo. A strašně mi vadí, že i jinak rozumná občanská uskupení proti tomu nic nedělají. Hysterií, tím méně agresivní hysterií, se tohle fakt zvládnout nedá.

8 0
možnosti
JF

Poslední odstavec. Kdo je agresivní? Není to naopak, že někdo z pozice síly nařizuje suverénní zemi vy musíte toto a tečka. Není to naopak, že určitá parta si prosazuje své zájmy a řadě občanů tohoto státu se to nelíbí a brání se. A podívejte jak se najdou hned chytrolíní, kteří vědí co je správné a ve své podstatě jsou to hlupáci, kteří melou jedna a stálá stejná hesla jak kdyby byli na školení PŠM. Studentík píše, že se s takovými psychopaty bavit nebude - není to agrese a výhrůžka akomu, že to vyhrožuje. Tento mazánek, když ráno vstane a otevře očička, šahne po vypínači, půstí vodu, v krámě si koupí svačinu, do školy jej sveze šalina, někde funguje kdyby bylo třeba hasič, policista, doktor a spousta dalších profesí, aby tento studentík mohl každý den fungovat jak je zvyklý. O těchto lidech bude tvrdit, že jsou psychopati protože mají svůj názor. To je ta agresivní neomarxistická parta, která agresivně vnucuje své vidění světa lidem a neliší se od předchozí komunistické vlády lidu (taky by rádi zavírali lidi). Hle jak hystericky vystupují a nálepkují, když se občanstvo zcela svobodně sejde a svobodně přednesou svoje názory. No nejsou tam žádné projevy pečlivě připraveny PR agenturami a kulisy zaplacené neziskovami. Zatím jsme si všichni rovni, nikdo před druhým nemusí pokleknout nebo sklonit hlavu, ale pokud se necháme od těchto novodobých soudruhů okřikovat, může přijít doba, že se budeme občanské elitě klanět jak v Severní Korei a věřte, že to není nadnesené. Poslouchejte co říkají, jak říkají, kdy říkají a když není jejich vidění světa akceprováno bez skrupulí začnou vyhrožovat paragrafy a vězením.

5 2
možnosti
  • Počet článků 93
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1600x
Jsem pětadvacetiletý absolvent korporátní krysařiny na Masarykově univerzitě, webový tvůrce na volné noze, infantilní rebel s uměleckými ambicemi. Jsem Ryba a často plavu proti proudu.

Seznam rubrik