Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

WetSinglet

18. 12. 2011 1:06
komunismus je utopie!

lide nejsou zrali na zivot v komunismu....a ani na zivot v socialismu....pojmem lide myslim vsechny, nejen ty dole, i ty nahore...protoze nemel byt nikdo nahore...meli vsichni pracovat..a kazdemu podle jeho zasluh...ale nejvetsi problem je v tom, jak ohodnotit ty zasluhy....a na tohle nejsou lide zrali...kazdy si mysli, ze jeho prinos je hodny velkeho ohodnoceni....a v komunismu uz prave melo dojit k prechodu na kazdemu podle jeho poterb...coz by slo pouze tehdy, kdyby vsechno, co je potreba, vyrabeli roboti...tedy clovek by pracoval jen, pokud by chtel...ale nemusel by...ale k tomu nedospela technologie....a dokud je to tak, ze pro uspokojeni poterb lidstva musi lidstvo vyrabet jidlo, leky, auty, obleceni, energii...tak musi byt lepe ohodnocen ten kdo pracuje a ne ten kdo se jenom veze....a sakra...to zni jako klasicky kapitalisticky model, ze? takze zapomente na komunismus! Na ten jeste technologie nemame!!

0 0
možnosti
K

kaktusak

18. 12. 2011 1:14
Re: komunismus je utopie!

Samozřejmě že na komunismus ještě technologicky nemáme. Ale popsal jste ho v zásadě správně.

Pokud je lépe ohodnocen kdo pracuje a ne kdo se veze, tak to není kapitalismus, tak to je socialismus. V kapitalismu jsou nejlépe ohodnoceni majitelé výrobních prostředků, díky vykořisťování.

0 0
možnosti
V

viet

18. 12. 2011 0:57
Můj bože

Můj bože, tahleta hloupá libertariánská dogmata! Co jty děti na vysokých školách učí. Řekl bych že tahlet fanatická umanutost je ze stejného kadlubu, jako na některých amerických středních školách popírání darwinismu.

Tenhle chlapec snad z toho vyroste!;-)

1 0
možnosti
M

modroslizák

18. 12. 2011 2:01
Re: Můj bože

Holt vidíte, že s těmito lidmi se do budoucna počítat nedá. To bychom si zase zadělali na nové Klause a Kočárníky.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

18. 12. 2011 0:20
Vy studujete ekonomiku?

Přece nemůžete myslet tyhle věci vážně. 8-o Kapitalismus je efektivnější díky konkurenci, tak však vytváří na lidi silný tlak. Je jasné, že spousta lidí ten tlak neustojí a dali by přednost volnějšímu tempu a pohodovějšímu způsobu života. To ještě neznamená, že by chtěli parazitovat. A souběžná existence dvou takto odlišných ekonomických systémů? Komunisti prosazovali centrálně řízenou plánovanou ekonomiku, jak tohle chcete provozovat bez omezení trhu? 8-o

0 0
možnosti
MB

mbem

18. 12. 2011 0:24
Re: Vy studujete ekonomiku?

Vždyť by jim v tom nikdo nebránil. Akorát by hold neměli nové BMW jako soused, ale jenom ojetou Fábii.

0 0
možnosti
W

wiki5.5

18. 12. 2011 0:01
Tak snad to

v Cechach neni jeste tak v (_!_)

0 0
možnosti
M

modroslizák

17. 12. 2011 23:59
Náhodou jsem o Big Velvet v družstvu pracoval

Přitáhla Havlova soldateska a začala družstvo ničit. Třeba měřili chodby a záchody i půdu a vyměřovali nám za m2 190Kč. poplatek. Inu dělali družstvům rovné podmínky.

3 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

18. 12. 2011 0:13
Re: Náhodou jsem o Big Velvet v družstvu pracoval

Družstva konkurovat nesměla. Stačí si přečíst vzpomínky pana Čuby ze Slušovic. Nebylo by to pravicové.

2 0
možnosti
ZM

tomsk88

17. 12. 2011 23:52
názor......

....přemýšlím, kteří strújci jakéhokoliv politického systému, či zřízení od současnosti do hluboké minulosti neparazitovali na "práci  jiných".......

... mimochodem, dalo by se v našem nezadržitelně se rozvíjejícím kapitalismu nazvat parazitováním na "práci jiných" pořízení toho státního dluhu?

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

17. 12. 2011 23:55
Re: názor......

Mno... dluh je v podstatě to že slibujete že za věci které si kopupíte dnes zaplatíte tím co si vyděláte zítra.

což ovšem znamená že se zítra budete muset uskromnit.

Evropě už nikdo nechce půjčovat protože nějak nikdo nevěří že zítra bude mít nějakou protihodnotu. až to dojde tak daleko že nebudeme mít protihodnotu na plyn a ropu budem totálně v háji.

1 0
možnosti
C

Camino.

17. 12. 2011 23:43
Vynikajici otazky!

Budou se kroutit a sypat ze sebe ty stejne odpovedi, jako kdykoli predtim....;-)

0 0
možnosti
K

kaktusak

17. 12. 2011 23:33
Komunistům opravdu jde o parazitování na práci jiných.

Tedy o odstranění takovéhoto parazitování.

"Dobrovolnost" v kapitalismu je založena na ekonomickém donucení. Kdo nepřijme podmínky, může svobodně zemřít hlady, za branou čeká deset takových.

Vykořisťovatele podporuje kapitalistický stát. V historii i v současnosti vidíme, že soukromí podnikatelé se bez státní podpory, dotací, státních (vojenských) zakázek, socializací ztrát atd., prakticky nedokážou obejít. Konkurenční ekonomické systémy jsou znevýhodňovány. Otroctví i nevolnictví muselo být zakázáno. Jakmile je nějaký státní podnik úspěšný, dojde k jeho privatizaci. Když to stejně nestačí, nastupuje na obranu kapitalismu armáda.

Odumírání státu je věcí daleké budoucnosti, zatím musí být stát silný. Proto libertariáni jsou utopisté a nikdy svoje vize nedokážou prosadit.

2 0
možnosti
O

oslik

17. 12. 2011 23:46
Re: Komunistům opravdu jde o parazitování na práci jiných.

No na vás jsem se vyloženě těšil. ;-D

Už jste si konečně založil to družstvo, abyste těm zlým kapitalistům prakticky dokázal, že je to lepší než vykořisťování námezdné síly? Nebo stále jen planě a nesmyslně plkáte jakési fráze, jejichž obsahu ani sám pořádně nerozumíte?

4 0
možnosti
H

hafusak2

17. 12. 2011 22:46
Je vidět, že studium ekonomie a odvar z lysohlávek říznutý

lahví rumu jsou tak asi nastejno. Každému je pak všechno úplně jasné.

Drahý studentíku, komunismus nevznikl sám od sebe, jen tak z dlouhé chvíle. Ve společnosti, stejně tak jako ve fyzice platí zákon akce a reakce. Pokud si někdo představuje, že zaměstnanec nemá mít žádná lidská práva, nemá právo na důstojný život a má jen mlčky otročit na svého zaměstnavatele, tak se šeredně mýlí. Od dob Spartakova povstání, přes husitské války až po revoluce 20. století byl vždy důvod, že vládnoucí vrstva zaměstnavatelů to začala díky své nenažranosti přehánět. Takový superpodnikatel, jako byl p. Tomáš Baťa si to uvědomoval, proto se o své zaměstnance staral a nesnažil se dělat z nich otroky, tak jak se o to snaží třeba současná vláda a podnikatelé, kteří ji volí a sponzorují. Proč asi mají teď levicové strany takové preference? Protože už zase je to tu plné takových jako jste Vy, kteří vidí jen léta stalinismu před desítkami let, ale uniká jim současnost a její realita. Proberte se.

6 0
možnosti
M

modroslizák

17. 12. 2011 22:54
Re: Je vidět, že studium ekonomie a odvar z lysohlávek říznutý

Jen další ze študentů, kteří si zaměňují pořadí a místo aby napřed dostudovali, potom něco dokázali a až posléze poučovali, tak to berou přesně z opačného konce.

1 0
možnosti
HM

ladhela

17. 12. 2011 22:25
a co socialistické kraje

však tak fungují  ,proplácení poplatků ve zdravotnictví se jim nějak vymklo a jsou zadluženi ,že si neví rady ;-D

1 0
možnosti
C

Camino.

18. 12. 2011 0:09
Re: a co socialistické kraje

Jake "socialisticke" kraje 8-o myslite Severni Koreu?8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 93
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1600x
Jsem pětadvacetiletý absolvent korporátní krysařiny na Masarykově univerzitě, webový tvůrce na volné noze, infantilní rebel s uměleckými ambicemi. Jsem Ryba a často plavu proti proudu.

Seznam rubrik