Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JA

pefben2

17. 12. 2011 22:18
No to je novinka

Ono jim šlo někdy o něco jiného?

0 0
možnosti
JH

hurkajan

17. 12. 2011 22:14
někdo nevnímá realitu

současného dění a nesofikovaně vinu přiřazuje době dávno munulé ...sundat růžové brýle přiznat že současná politická dinosauří mafie žene lidi svým sociálním neprogramem do náruče KSČ přiznat že v současné době škrty v finančních výdajů těch nejchudších vedou jen k destabilizaci příjmů ekonomiky státu a prohlubování krize na což upozorňují ekonomické špičky národa jenže Kalousek ministr imaginární iluze ještě nehodlá vystřízlivět obklopen lidmi ze zvláštních škol a rychlokvaškami  z Plzně a spol. zatím nepomáhá ani že se mafiánská elita začíná prát o státní žvanec mezi sebou neboť v kauzách chybí aby podle jiných států byl získaný majetek zabaven a přerozdělen podle právně doložitelných dokladů...jenže bože jak předělat zkorumpované soudy? ...tedy všechno

2 0
možnosti
JH

jakubhajek

17. 12. 2011 22:18
Re: někdo nevnímá realitu

To je nějaký váš obecný komentář, který píšete pod každý článek?

2 0
možnosti
Y

Yarda.

17. 12. 2011 22:05
Re: Existuje názor (a já mu docela i věřím),

V roce 1990 vyšel v (tehdy ještě Rudém) Právu článek o událostech v roce 1989 v jejich verzi: Pana Havla prý začali komunisti nějakou dobu předtím veřejně perzekuovat a vláčet jej v maslmédiích, aby si lidi zapamatovali jeho jméno, v listopadu prý po Praze jezdila auta STB a čelní disidenty odvážela z Prahy, aby je esenbáci co do věci nebyli zasvěcení omylem nepozatýkali.

Slyšel jsem svědectví, že do Prahy dorazili z Kladna lidoví milicionáři a hlásili se na nějakém obvodním výboru KSČ, že jdou pomoci potlačit kontrarevoluci a tajemník onoho výboru je tam pozdržel, dokud nebylo dokonáno.

2 0
možnosti
KD

SecondWisdom

17. 12. 2011 22:12
Re: Existuje názor (a já mu docela i věřím),

To je jenom konspirační teorie, tentokrát po česku. Ale čistě hypoteticky kdyby to byla pravda. Tak jsme vstoupili do NATO do EU. Máme tu zastupitelskou demokracii. K čemu by to STB bylo? Resp. pokud jenom k tomu, aby je lid nezlynčoval, tak budiž. Jaký byl cíl této akce?

0 0
možnosti
P

polto

17. 12. 2011 22:04
Naprosty souhlas...

... presne tohle me napadlo kdyz jsem cetl o Izrealskych kibucich, kde to tak funguje. Cetne diskuse s komunisty me ale presvedcili, ze podstatou jejich filosofie je zavist, presvedceni o tom, ze ekonomika neco "vyprodukuje" (jak k tomu dojde to je nezajima) a to je pak nerovnomerne rozdeleno. Aby se tato oskliva nespravedlnost napravila, je nutne to tem bohatym vzit a dat tem chudym, kteri na to maji stejne pravo.

Jejich filosofie je pak nutne filosofii nasili - jak jinak prerozdelit bohatstvi produkce od tech produktivnich k tem neproduktivnim...?

2 0
možnosti
M

modroslizák

17. 12. 2011 22:25
Re: Naprosty souhlas...

O závisti být pravičákem, tak mlčím. To, co jste tady vyváděli po tři dny, kvůli koupi baráčku na Ithace, to byla ukázka té nejryzejší a nejpodlejší závisti.

2 0
možnosti
JS

Kolumbo

17. 12. 2011 22:00
Tak tohle

tvrdím už 40 let a naprosto mi nejde do hlavy, proč si v liberálním státě levičáci nevytvoří svou solidární, humanistickou společnost. zákonodárství a principů kapitalistického státu by mohli využít minimálně tak, že by ty, kteří za jejich prostředky "zdarma" vystudovali mohli přinutit vložené prostředky minimálně vrátit, pokud by chtěli "solidární společenství" opustit. Neměl bych nic proti, kdyby člověk, který se do takového spolku doprovolně a při zdravém rozumu dal jej bez svolení "soudruhů" opustit nemohl a byl policií liberálního státu vrácen do lůna kolektivu. Nebylo  by to nic, co soudruzi nepraktikovali - od utečenců si nechávali školy zaplatit, zabavovali jim majetek, zadržené trestali za "nedovolené opuštění republiky". Takhle by si to vychutnali jen "věřící". Pravičáci by si zase museli "sociální jistoty" realizovat sami. Ale právo používat vlastní hlavu a nemuset poslouchat "kolektiv" je k nezaplacení.

2 0
možnosti
JS

Kolumbo

17. 12. 2011 22:21
Re: Tak tohle

Dodatek - vychutnali by si to věřící a - blbci. ale za blbost nutno zaplatit. A že levičáci neumějí podnikat? Hehé! A co Gross, Paroubek, "kakaový" Bob, šéf "agentury Médéa" - co účtoval socialistům za kampaň desetinu nákladů, konec konců všichni ti Štěchové, Rathové se mohou stát řediteli socialistických podniků a realizovat své teorie. Jen v Evropě je víc levičáků než bylo všech "pracujících" před 200 lety. Co jim brání vybudovat Evropskou socialistickou internacionálu - jen pro sebe? Poskytovat si vzájemně služby, pěstovat vědy a umění, skoro všechno "podle potřeb" a s těmi mimo  tvrdě obchodovat? Bez "solidarity" - nechat "řádit" neviditelnou ruku trhu? Vždyť by se vidělo, co je životaschopnější, kdo koho potřebuje a koho "vykořisťuje".

1 0
možnosti
KD

SecondWisdom

17. 12. 2011 21:52
Komunismus

Začíná tak, že se ukradnou hodnoty co lidé do té doby vytvořili. Z toho se pak žije a jednoho dne sranda skončí a je zase čas tvrdě makat. Konec pohádky. :-)

1 0
možnosti
Y

Yarda.

17. 12. 2011 21:55
Re: Komunismus

Máte na mysli to co tu bylo do roku 1989 nebo to co je tu teď?

1 0
možnosti
R

realya

17. 12. 2011 21:36
Ten nápad není špatný

v dnešní době by v rámci jednoho státu klidně šlo oddělit zastánce socialismu a svobody - kdo chce socialismus, ať pracuje ve státním, platí vysoké daně a vyplácí dávky všem na všechno, má zdarma školství a zdravotnictví, dostává na všehno dotace (ale pouze z toho, co vydělají jiní socialisticky pracujícící, kolchozy a státní firmy). A kdo ne, ať platí daně jenom na armádu, policii a zahraniční politiku a jinak ať si všechno platí ze svého - stálo by za to vyzkoušet to na 5 - 10 let, kdo by odkud utíkal ;-D

0 0
možnosti
MM

venenum

17. 12. 2011 21:46
Re: Ten nápad není špatný

dnes by to možná šlo, ale za totáče ani omylem

0 0
možnosti
MP

Vrah

17. 12. 2011 21:34
Souhlasím s jednou výhradou

Zaměstnanec sice pracovní smlouvu se zaměstnavatel opravdu uzavírá dobrovolně, protože ho k ní nikdo nenutí, ale není to on, kdo by tahal za delší konec. Pokud má dostatečnou kvalifikaci, pak má jistě šanci najít zaměstnání, které by mu vyhovovalo, ale žije tu i dost lidí, kteří žádnou dobrou kvalifikaci nemají, nebo žijí v regionu s vysokou nezaměstnaností, „nejlépe“ obojí najednou.

Takovému člověku jistě můžeme říkat, že měl víc studovat, ale to mu bude platné jak mrtvému zimník. Ještě má, pokud mu dosažitelná práce nevyhovuje, možnost nepracovat, ale to je podobná rada jako ta okřídlení hraběcí („Nemají na chleba? Tak proč nejedí koláče?“). Pokud není člověk dostatečně bohatý, aby pracovat nemusel, pak, pokud nechce umřít hlady někde pod mostem, pracovat musí. Ne každý má schopnosti podnikat, a pak je nucen nikoli snad jiným člověkem, ale okolnostmi vzít jakoukoli práci, v sebehorších podmínkách.

0 0
možnosti
PK

H0PE1@seznam.cz

17. 12. 2011 21:38
Re: Souhlasím s jednou výhradou

Ale tak to je přece fér.

0 0
možnosti
B

bofums

17. 12. 2011 21:30
Váš návrh má " něco do sebe "!

Domyslel jste , jaké  důsledky by měla Vámi navrhovaná  " opatření ?" Víte, že kom. společnost by

nemohla bez kapitalistů existovat ? Na druhou stranu by ta segregace byla  velmi účinnou metedou

pro naprostou likvidaci kom. " ideí "-protože by museli sami makat a POCHopitelně podporovat všech-

ny své nepracující stoupence, buď by pomřeli hladem nebo by se pojídali mezi sebou navzájem !Přemýšlejte dál, docela rád se dozvím něco nového- karmu máteR^, ale teorie chce propracovat

0 0
možnosti
M

modroslizák

17. 12. 2011 21:34
Re: Váš návrh má

Nepracující jedince vyprodukoval až kapitalismus. Za socialismu šel takový do báně.

0 0
možnosti
M

modroslizák

17. 12. 2011 21:30
Co takhle si udělat malou statistiku a až potom moudra

hlásat veškerenstvu? Jak jste došel k závěru, že komunisté nepodnikají a že u nich lidé nemají lepší podmínky, nejsou v práci spokojenější? Nebojte, přímo vás něčím přiléhavým nenazvu, držím kodex diskutéra. Po Big Velvet se spousta poťouchlíků těšila, jak komunisti špatně dopadnou. Marně. Byli to lidé z řídících míst, navyklí organizovat práci a zvyklí se rozhodovat. Já neznám jediného komunistu, který by v podnikání zkrachoval, ale nadšených, popřevratových i...ů, mraky. Děti mám už zajištěné a na vlastních nohách. Mají vlastní střechu nad hlavou, postavení v práci a tak. Nemám tedy dnes už důvod se honit, přesto jeden detail. Moji dva zaměstnanci, kteří mně zbyli, jsou u mě, jeden 18 roků a ten druhý 16. Tak jsou nespokojeni.

2 0
možnosti
JS

Kolumbo

17. 12. 2011 22:40
Re: Co takhle si udělat malou statistiku a až potom moudra

Děláte chybu, že ty úspěšně podnikající komunisty nejmenujete! Udělal byste jim reklamu, pracující by se k nim jen hrnuli, rozšířili by výrobu... za pár let by byl svět jejich! A váš, i bez třídního boje! Pak už vůbec nechápu, proč odmítají "minimální stát". Všechny, co chtějí "širší sociální jistoty" by je našli v jejich podnicích, družstvech a "soudružském kolektivu". Přitom by se elegantně zbavili "přisluhovačů kapitalismu, rozvracečů a zbytků vykořisťovatelských tříd".Tak o co vlastně jde? Připomínáte mi zlatokopa,  který údajně našel úžasně bohatý důl ale odmítá kutat, dokud s ním neodejde celá osada. A než by si nakutal sám, raděj půl osady vystřílí. Protože by si sám bohatství nedokázal užít,  kdyby bývalé spoluosadníky měl vidět jak se lopotí v bídě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 93
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1600x
Jsem pětadvacetiletý absolvent korporátní krysařiny na Masarykově univerzitě, webový tvůrce na volné noze, infantilní rebel s uměleckými ambicemi. Jsem Ryba a často plavu proti proudu.

Seznam rubrik