Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Hájku komunismus je z latinského communis  což je společný. Co mají společného členové strany Svobodní. Komunismus je především politická ideologie, hlásající a požadující společné vlastnictví a odmítající třídní rozdíly mezi lidmi.

0 0
možnosti
Foto

Členové strany Svobodní jsou součástí komunity, která usiluje o politickou moc.

0 0
možnosti
Foto

Tím, že Svobodní platí příspěvky, není projev komunismu, neboť uznávají lidskou svobodu, svobodu vlastnit majetek. Z vaší strany se jedná o totální nepochopení významu komunismu.

6 1
možnosti
Foto

Komunismus je utopická vize, která je nebezpečná hlavně tím, že naláká obyvatelstvo svojí někdy oprávněnou, někdy neoprávněnou kritikou stávajících poměrů a dovede jej k revoluci. Po ní však ještě nikdy nedošlo ke zlepšení, ale naopak ke zhoršení daného stavu, ke genocidě, k násilným krádežím majetku k hladu. Kapitalismus jako takový neexistuje. Tak Marx hanlivě pojmenoval trh, které existuje, co je lidstvo. Trh, směna je lidské společnosti vlastní, kdežto komunismus a socialismus ne.

13 1
možnosti
PF

P30e70t45r 63F35r35á28ň42a

7. 3. 2014 21:19

Myšlenka komunismu je asi pro spoustu lidí něco tak krásného a úžasného , že tomu věří jako jiní v Boha. Ale co je svět světem , lidé mají potřebu pocitu vlastnictví . Tak že , pokud jim tuto možnost seberete , nemají motivaci se dále zdokonalovat, rozvíjet a snažit.

2 1
možnosti
Foto

Nikdo ale nikomu nechce nic brát.

1 4
možnosti
KDV
OS

Komunismus nikdy nemůže fungovat proto, že není v souladu s lidskou přirozeností a povahou. Vždycky se najde spousta lidí, kteří když nemusí, tak nebudou. A celý systém, založený na dobrovolném odevzdávání svého maxima pro dobro celku, zanedlouho rozloží. A ti co makají, a uvidí, že ostatní se vezou, zanedlouho ztratí motivaci a dopadne to tak, jak to známe z dob socialismu.

Vždyť i když jsme si šli jako kluci zakopat ven, jak říkáte, tak vždycky tam byl i Ruda, který nechal za sebe běhat ostatní a pak jenom na každého řval. Určitě "přirozeně" neodevzdával vše ve prospěch týmu. Ale když se vyhrálo, měl to za svůj úspěch.

Koneckonců jsme jenom vyšší forma živého organismu, jehož cílem je prosperovat za co nejmenšího úsilí.

7 1
možnosti
Foto

A co brání té komunitě příště Rudu nevzít k sobě do týmu, když se nesnaží? Já v článku jasně píšu, že je nesmysl se pokoušet aplikovat komunismus na celou ekonomiku. Ale pokud funguje v rámci jednotlivých komunit založené na dobrovolnosti, tak tam nikdo nenutí vydržovat parazity.

1 3
možnosti
Foto

Národ, který se oněmi svrchu řečenými zásadami bude řídit, upadne již během jedné generace do stavu naprosté zhovadilosti..." Tato slova napsal František Palacký v brožurce Doslov k Radhostu na adresu Komunistického manifestu Marxe a Engelse.

6 1
možnosti
Foto

Souhlasím, ale o komunistické ideologii není můj článek.

0 0
možnosti
TN

A tahle definice komunismu platí odkdy?

Já žiju v tom, že "komunismus je politická ideologie, hlásající a požadující společné vlastnictví a odmítající třídní rozdíly mezi lidmi."

Odkdy platí, že komunisty byli a jsou ve všech historických obdobích úplně všichni lidé?

Můžete hodit nějaký odkaz na oficiální předefinování?

3 0
možnosti
Foto

Definice "neplatí". Definice (alespoň ve společenských vědách) vznikají a mění se dle společenského konsenzu na danou věc. Toto je má definice komunismu, která vychází z významu toho slova.

0 4
možnosti
JV

J18i88ř65í 38V46o41l58e25k

7. 3. 2014 21:02

komunismus sprosté slovo je, i kdybyste si vypsal klávesnici tak to nezměníte

13 1
možnosti
Foto

když vám tento dogmatismus vyhovuje, proti gustu...

1 6
možnosti
Foto

Ale etatismus a jeho nejtotalitnější podoby komunismus nebo fašismus není založen ani nikdy nebyl založen na dobrovolných darech, ale na násilí.  Pod hrozbou násilí je člověku odebíraná jeho produkce.   Kapitalismus naopak dobrovolnost vyžaduje, protože  mu nejvíc prospívá.  Nesmí jít ale o tento pseudokapitalismus  založený na státních regulacích a státních penězích.   Jinak vám dávám karmu, protože jsem přesvědčený, že se nakonec toho etatismu zbavíte.

1 1
možnosti
Foto

Proboha, jakého etatismu se mám zbavit? ;-D Jinak opakujete omyl, který vyvracím v prvních čtyřech odstavcích, tak to je pak těžké...

1 1
možnosti
  • Počet článků 93
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1600x
Jsem pětadvacetiletý absolvent korporátní krysařiny na Masarykově univerzitě, webový tvůrce na volné noze, infantilní rebel s uměleckými ambicemi. Jsem Ryba a často plavu proti proudu.

Seznam rubrik