Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

..náboženství...JE...filozofie....

0 0
možnosti
Foto

Josef Novak 73794 = další, kdo mínusuje podle jména, nikoliv obsahu sdělení.... Rv

0 1
možnosti
JP

J63o69s74e56f 17P51o39t50r

14. 12. 2014 19:19

Češi jsou vysoce náboženský národ. Na té jedné straně spektra je to pochopitelné, na druhé straně,  ateistické, náboženské zanícení dokazují příspěvky pánů Daňka a Matouška. Tolik emocionálního nenávistného náboje používat  při  diskuzi s názorovými oponenty dokazuje hlubokou víru pro své přesvědčení.

Doporučuji, přečíst si jejich příspěvky a změřit, jak daleko jsou od myšlenek  velkého ateistického vůdce světového proletariátu J.V. Stalina, který pro svou ateistickou víru nechal zahynout na 50 milionů, většinou nevinných spoluobčanů.

O té hluboké víře na ateistické straně  také přesvědčila situace, kdy na TECHNETU byl uveřejněn rozhovor s anglickým matematikem LENNOXEM, křesťanským vědcem, který v článku dokazoval, že víra a věda nejsou v rozporu. Během 24 hodin bylo k článku přes 1 400 příspěvků, rekord Technetu. Obvyklá míra příspěvků bývá  tak do 40, vyjímečně do 300.  Drtivá většina těch příspěvků byla v módu p. Daňka a Matouška.

1 0
možnosti
JD

Naprosto se mýlíte.

Jsem naprosto proti jakékoliv totalitě, jako jsou např. nacismus či komunismus. Takže mě nespojujte s nějakým Stalinem.

Nicméně stejně tak si myslím, že potřeba lidí po vysvětlování pro ně nepochopitelných věcí bylo vždy zneužito nějakou samozvanou partou zprostředkovatelů, kteří si přisvojili právo za "boha" nebo "bohy" či jinou partu nadpřirozených entit hovořit a hlavně ZA TO inkasovat. 

Takže podvod.

1 1
možnosti
JD

Zadny buh neexistuje.

0 1
možnosti
RH

Opíráte to jen o svůj dojem, nebo jste schopen to nějak dokázat? ;-D

1 0
možnosti
JR

J41a36n 10R30á59ž

14. 12. 2014 17:24

Víra v Boha, ateismus, náboženství, církve. Když si někdo z těchto pojmů, v mnohém podobných, ale v mnohém stejně tak rozdílných, udělá guláš, vzniknou úvahy podobné tomu, co je obsahem tohoto článku i mnoha diskuzních příspěvků pod ním.

Nikdo nemůže vyvrátit tezi tím, že předloží antitezi, která abstrahuje fakta, které jsou s jeho antitezí v rozporu. (Oppenheimer)

0 0
možnosti
VS

Autor je krystalickým produktem současného ateisty. Vybroušený prototyp, jasný a předvídatelný. Na mnoho věcí ale teprve přijde .. časem.

2 1
možnosti
JN

J18o36s52e66f 13N26o80v62a62k

14. 12. 2014 17:03

autor si jeste nestacil polozit prvni zakladni otazku filosofie - jak ten cely svet i vesmir kolem nas vznikl (verici diky bohu, atheista samo od sebe - varianta udelali to ufoni , agnostik je mi to jedno) ani druhou co v nem mam delat (verici mam smerovat do rahje, atheista mam ostatnim zabranit aby smerovali do raje, agnostik ze bych prece jen mohl nejak smerovat do raje)

0 0
možnosti
JP

J68o16s62e96f 61P41o30t68r

14. 12. 2014 16:47

Pro pana Matouška :

"Náboženství je cílovědomý komlex podvodů a lží..."

Já jsem vysokoškolák a katolík, a vy pane Matoušek jste mě osobně urazil, kromě toho jste urazil jeden milion dalších křesťanů. Uvědomujete si to ?

Co vy jste teda zač ? Víte, že vaše vyjádření souvisí s porušením § 355 trestního zákoníku o veřejném hanobení rysy ... vyznání ...?

3 0
možnosti
Foto

J81i90ř54í 71K46i79n19d62l

14. 12. 2014 17:15

Pane Potr, dvě miliardy křes´tanů.

1 0
možnosti
JP

J87o92s12e78f 47P42o79t85r

14. 12. 2014 16:32

Tvrdíte :

"Jsem ve společnosti, kde převažuje ateismus". Jste na omylu, ač se snažíte filozoficky myslet, nepochopil jste naší společnost. Ta se skládá z 10% nábožensky věřících, asi tak 5% ateistů, vyznávajících hlavně vědecko-ateistickou víru, a zbytek  lidí věží na entity od horoskopů, přes převtělování duší až k mimozemšťanům.

"Náboženství svazuje, brání lidem svobodně myslet" Jak tedy vysvětlíte, že evropský středověk, stoprocentně ovládaný křesťanstvím, vytvořil civilizaci, která v současné době dobývá svět ? Vytvořil základy demokracie, vědy a umění, a to umění na nejvyšší úrovni, objevil nové země, jeho myšlenky se rozšířili po celém světě. 

Jsem zvědav s jakým pokrokem přijde vaše ateistická civilizace, v součastnosti se třeba tvrdí, že hlavním intelektuálním osahem je sledování porna.

"Filozofie nechává otázky otevřené" Každý filozof se snaží dobrat smyslu světa. Přitom té celé nekonečné řadě filozofů se to ještě nikdy nepodařilo. Uvědomte si tuto skutečnost, každý filozof se chce dobrat pravdy - zatím nic takového se nestalo. Přicházejí noví a ti vyvracejí úplně, nebo částečně myšlenky svých předchůdců. Myšlenky kterého filozofa tedy vyznáváte?

3 1
možnosti
JM

Nábožensví je cílevědomý komplex podvodů a lží,vymyšlený lidmi štítícími se práce,aby jeho pomocí ovlivnili myšlenkově slabší část (bohužel tu největší část),a tak si zajistili bezpracný život v nadbytku a přepychu.Protože vytváří z lidí stádo,je využiváno,jako prostředek sjednocení společnosti a jako takové podporováno státem.

1 4
možnosti
RH

Ano to mi také říkala soudružka učitelka.. Jsou to kraviny, bez ohledu na existenci boha je náboženství zcela zásadní součástí veškerých kultur světa.. Bez náboženství by civilizace neexistovala.

5 0
možnosti
II

Celkem OK, až na to, že ateismus opravdu není víra. Alespoň ne takový ten základní, prostý, který se omezuje pouze na odmítnutí víry v boha. 

Základním atributem víry je to, že víra je něco, co člověk potřebuje. Co člověku pomáhá řešit určité nevyřešené otázky. Je tam silná psychologická potřeba mít se k čemu upnout.

A ateismus skutečně nic takového nenabízí. Já osobně mám všechny ty potřeby také a ve slabých chvílích bych si docela i přál, aby existovala např. nějaká vyšší, opravdu spravedlivá spravedlnost. Bohužel v žádného boha nemohu věřit, ani kdybych stokrát chtěl, prostě proto, že když se na kterýmkoliv jeho pojetím zamyslím, nedává mi to smysl.

Ateismus může být vírou, pokud člověk potřebuje v boha nevěřit. Například člověk, který páchá různé nepravosti a je si vědom toho, že jsou to nepravosti, za které by šel „do pekla“, dává samozřejmě zcela pragmaticky přednost „víře“, že smrtí všechno skončí a ty nepravosti mu tím pádem projdou.

1 1
možnosti
  • Počet článků 93
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1600x
Jsem pětadvacetiletý absolvent korporátní krysařiny na Masarykově univerzitě, webový tvůrce na volné noze, infantilní rebel s uměleckými ambicemi. Jsem Ryba a často plavu proti proudu.

Seznam rubrik