Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Autor zde píše o Scientologické církvi jako o sektě.  Nevím, jak moc je autor o našem hnutí informován, ale podobná nařčení se objevují čas od času. Jsou to však jen novinové senzace na přilákání čtenářů, které neodrážejí skutečnost.  

Sami odborníci, jako například Dr. Vojtíšek ze Společnosti pro studium sekt a náboženských směrů, nás považují za nový náboženský směr. Zde jsou o tom informace http://scientologia.host.sk/.  

Další názory od odborníku jsou například tady: http://www.scientology.cz/scientologie-nazory-odborniku.php a zde: http://www.scientologie.nazory.cz/

 Ráda bych upozornila na rozsudek Evropského soudu pro lidská práva, který dospěl 5. dubna 2007 k jednomyslnému zlomovému rozhodnutí ve prospěch scientologického náboženství, kterým potvrdil náboženskou svobodu scientologů a jejich náboženských společností ve všech 47 zemích, které podepsaly a ratifikovaly Evropskou úmluvu o ochraně lidských práv a základních svobod (ECHR), přijatou Radou Evropy v roce 1950. Více na http://www.scientology.cz/scientologie-evropsky-soud.php

Co se týká občanského sdružení Řekni ne drogám, řekni ano životu, je potřeba si uvědomit fakt, že každé 2 dítě experimentuje s marihuanou a jinými drogami a díky tomu jsme na 1. místě v Evropě v zneužívaní drog u mladistvých. A  kritizování činnosti tímto způsobem, která má výsledky u dětí, to vypadá, jako kdyby byl autor spíše za to, aby se drogy braly. 

My máme prokazatelné výsledky, které dokazují, že to funguje a děti i učitelé po protidrogových přednáškách děkují a jsou rádi, že se dozvěděli nové informace. Více informací o naší o protidrogové kampani se dozvíte zde: http://www.drogy.cz, http://www.marihuana.cz, http://www.rekninedrogam.cz Marcela Zahatlanová, Tisková kancelář Scientologické církve za ČR

0 0
možnosti

M75i89l28a51n 79R47a94d53e13k

27. 6. 2013 21:08

ja bych byl spise proti vsem besedam na tema "rekni drogam ne!", to je totiz nejlepsi reklama na ne. Ja byt drugdealer tak to platim ze sveho!

3 0
možnosti
Foto

propaganda na teenagery je prostě kontraproduktivní...specielně od lidí, kteří jsou pro ně "out" či "nad hrobem"....je jedno, jaká byla snaha, počítá se jen výsledek. A ten bývá úsměvný....přitom by stačila syrová realita...plusy i mínusy bez "dobře míněných úprav"

1 0
možnosti
Foto

Karma.R^

Co dodáte pane Otakare Kesslere k této historce. V Montrealu v roce 1976 vyhlásila policie stávku a nenastoupili do práce. Již první den v dopoledních hodinách, bylo vykradeno několik banek a nespočet obchodů. V té době statistika uváděla, že ve městě je 80% věřících a zbytek ateistů. Kdo kradl?? A co se týče vraždění, já bych "věřícím," jak mě poučily dějiny, velký kredit nedal. Ve vymejvání mozků,  jsou jejich představitelé přímo mistři, a penízky se do pokladny jen sypou.

PS: Mezi marihuanou a heroinem je rozdíl  jako mezi přeslazenou limonádou a absintem. (oba produkty škodí)

1 0
možnosti

Chápu , nebezpečí různého charakteru na naše děti číhají kdekoliv. My zrovna aktuálně máme problém v pražském dívčím skautském oddíle Modrý klíč, kde to vypadá jak ve starém Pionýru, či SSM. Příkazy, kvóty pro procentní docházku, povinnost krojů, účastí na skautských spartekiádách(tzv. Svojsíkáč) termíny placení a při porušení tresty, zákazy, perzekuce.  Hlavní heslo " účel světí prostředky" Vše je o výchově. Pokud si mladý člověk neví rady, utíká. K uniformám, organizacím, anonimitě a nezasloužené chvále. Ale neříkejte mi, že inteligentnímu vzdělanému dítěti s rozumným rodinným zázemím někdo vymeje mozek na náměstí? Každý, kdo zažije pseudoekologickou agitku separování odpadů již je skvěle připraven.

2 0
možnosti

Chápu váš blog správně? "Děcka léčivou marihuanu si klidně dávejte a nenechte se oblbnout ňákou sektou!" :-/

1 0
možnosti

Sekta může být opravdu nebezpečnější, než joint marjánky.

4 1
možnosti
Foto

těchto aktivit a sekt je spousta, jen se trochu liší balení a způsoby lovu duší

1 1
možnosti

V jemých odstínec ano, ale schéma zůstává stejné: Nejdříve vás rozhodí, aby vám nabídli "řešení".

Scientologové jsou typický příklad výše zmíněného přístupu. Podle seava Hassana chytali studenty na tzv. "psychotesty": Nabízeli jim psychologický test a vyhodnocovali jej tak, že je to s vámámi úplně v kelu a jste na nejlepší cestě do blázince, k sebevraždě anebo přinejmenším k těžké krizi.

A nabídli Vám "psychoterapii".

1 1
možnosti

Nám zase jednou na gymplu (ca. před 15ti lety...jojo) dělal přednášku o sexuálních chorobách nějaký zanícený křesťan. Na začátku to bylo zajímavé a poučné, ale když začal s tím, že se sexem se má začít až po uzavření manželství a jak se má milovat člověk jen s jedinou osobou na světě apod., tak nám to všem začalo být divné a i když před tím vykládal určitě důležité informace o ochraně apod., tak už jsem ho nebrali vážně...myslím, že to stejně hrozí i u těchto přednášek o drogách, pokud je vede někdo, kdo téma přednáší z nějakého náboženského pohledu...podle to prostě na těch školách neví a jen je pozvou...

4 2
možnosti

A nebylo by opravdu jednodušší aplikovat ten nepromiskuitní přístup? Sice člověk přijde o "zajímavou" zkušenost s přenosnými pohlavními chorobami.... Ten "zanícený" křesťan vám přece řekl důležité informace o ochraně, řekl vám však i tu nejjednodušší věc, která by pomohla. Že vám to ve vaší tehdejší blbosti ihned zablokovalo ty předešlé informace, není jeho chyba, ale vaše.

1 1
možnosti

drahy pane kolego, neknucte, prevence tech vasich "odborniku", vypada tak, ze se mladym rekne, co to s nimi udela, jak si to maji nadavkovat, kde to sezenou a jaka je cena, krom toho s etake dozvi, je to neskodna vec, ze si to mzou klidne zkusit a vlada, potazmo kazdy, kdo je proti legalisaci drog je "netolerantni". nez tohle , lepsi i ti sciento, mimochodem treba to mlade zbavi atheismu, tak proc ne.

1 5
možnosti
  • Počet článků 93
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1600x
Jsem pětadvacetiletý absolvent korporátní krysařiny na Masarykově univerzitě, webový tvůrce na volné noze, infantilní rebel s uměleckými ambicemi. Jsem Ryba a často plavu proti proudu.

Seznam rubrik