Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Na mně to dělá dojem, že svobodní se nechytají svým ekonomickým modelem a tak to zkoušejí v jiných oblastech. Nikdo nehází Sudeťáky do jednoho pytle s Araby. Němci (klasičtí) byli a jsou velmi pracovitým a tvůrčím národem, kulturně blízcí západním Slovanům.  Problémy soužití s nimi jsou naprosto jiného charakteru. I když jsem si o Haiderovi nedělal žádné iluze, překvapuje mne, že na "jeho" území nabývá vliv názorů 80 letého miliardáře původem z Kanady, který razí politiku liberalismu i oblasti pohybu lidí.

4 1
možnosti
MN

"...Ale toto je naprosto irelevantní argument.."

To mi stačí... RvRvRv

6 1
možnosti
Foto

To ti, Nevrlo, stačí málo ;-D

1 6
možnosti
Foto

Svobodné opravdu ne. S takovými lumeny, jako jsi ty, to je opravdu k uzoufání.

7 2
možnosti
MC

M68a25r98c24e72l 48C36a93h22a

27. 3. 2013 12:30

Článek jsem ani nedočetl, ale krátce a jasně. Synku (autore), ty budeš vůl jak anděl..

17 4
možnosti
VK

V76i37l48é68m 39K66o96s

27. 3. 2013 11:31

Velký souhlas s tím, že nesmyslným sociálním systémem přímo lákáme parazity ze severní Afriky a ti jen berou dokud dáváme. To je třeba změnit - a omezení deseti druhů nesmyslných dávek prospěje i línému původnímu obyvatelstvu Evropy.

Ta učitelka je zmatená a asi vůbec neví, co skutečný islám obnáší. Ale jeden magor se mezi miliónem lidí najde vždycky - hlavně, že je hodná na děti..;-D

8 2
možnosti
Foto

Nevšiml jsem si, že by se k nám hrnuli "paraziti ze severní Afriky". Ale hlavně že tu konečně někdo ví nejlíp "co skutečný islám obnáší". Kolik let jsi strávil v poušti při přestřelkách s Talibanem, Vildo? Byl jsi vůbec někdy dál než v Chorvatsku?

2 9
možnosti
Foto

Jakube, píšete proti černobílému vidění světa, ale sám velice zjednodušujete, když házíte do jednoho pytle Romy, muslimy a sudetské Němce. Zrovna včera jsem o tomhle přemýšlel, a prostě to není tak jednoduché, že kdo volil Miloše je primitiv a islamofob a kdo volil Karla, je inteligentní, umírněný, moudrý člověk, nebo že kdo tu nechce islám, je rasista a chce vyhnat Romy. Tohle uvažování je velice zjednodušující a měl byste se nad tím zamyslet víc. Osobně jsem chtěl za prezidenta Schwarzenberga, Romové mě sice několikrát okradli, ale deportovat (kam asi?) je nikam nechci, o Němcích si jako o národu myslím jen pozitivní věci, včetně těch sudetských, ale islám tu nechci, rozhodně ne v té podobě, která ve světě začíná dominovat nejen mediálně, ale i politicky, tj. Salafismus nebo Wahabismus. Možná, že muslimové jako paní Špírková by nebyli překážkou, pokud by se jimi nezaštiťovali lidé jako Hamza Velička, který skrz svou aktivitu Sharia4Czech, tedy šaría pro Česko, lobuje pro islamizaci české kultury. Věří, že je nejlepší na světě. Já v to nevěřím, ale věřím, že pokud tyhle aktivity necháme v rámci tolerance bez povšimnutí, budou narůstat, až je nebudem moc začít přehlížet a už bude pozdě to utnout. V extrému to může vyeskalovat do podoby, jakou vidíme v Dánsku, Švédsku, Belgii, Francii, Anglii, kde už jsou násilnosti na denním pořádku a dokonce tam chodí sharia hlídky. Jednat proti šíření islámu u nás se dá i bez nenávisti a xenofobie, stačí objektivně, bez předsudků a hlavně bez iluzorní představy, že všechno je stejně kvalitní a všichni chtějí to samé dobro, posoudit, co islámská ideologie přináší světu tak dobrého, že bychom si ji tu měli hýčkat.

16 3
možnosti
KN

Autor se plete hned v základních věcech.

Xenofobie je přirozená (!) obranná reakce organismu vůči cizím vlivům.

Organismy bez této vlastnosti nepřežili, xenofobie  je veskrze pozitivní a nutný postup vůči novým a neznámým věcem.

Představte si,  že v lese budete hladit každé zvířátko,  na ulici se budete snažit spřátelit s každým neznámým  člověkem !

A co se týče Islámu, ten ani není neznámý.  V tomto případě je vůbec nesmysl mluvit o xenofobii.

17 6
možnosti
Foto

Tak mě ještě napadlo – tetování či piercing je už taky přes čáru? Já jen, že by z dětí mohli vyrůst feťáci :-)

5 16
možnosti
JT

No pan Franz by do MŠ jako učitel asi nebyl vhodný kandidát ;-D

3 3
možnosti
JF(

Pane autore,

Vaše logika je úžasná, až vás někdo okrade, také vám pak také může říci, že je to vaše vina, proč jste ty peníze měl! Ale po pořádku, napřed prosím napište reportáž o křesťanské učitelce v arabském světě a o jejích úspěších ve výchově nejmenší muslimské generace, až pak nám zde něco vykládejte o xenofóbii, třeba se i budeme stydět! Můžete mimochodem zmínit i ty chudáky z Evropy, co zneužívají petrodolarový arabský sociální systém, rád si o tom něco přečtu!

14 6
možnosti
Foto

Nerozumím té analogii s okradením, vůbec to nedává smysl. Já naopak říkám, že dokud člověk někoho neokrade, není zloděj a to i když tak může na první pohled působit. Jinak nevím jestli jste četl článek celý, ale právě tomu "křesťanská učitelka v arabském světě" se tam věnuji. Je to naprosto nepodstatná věc. Já řeším svobodu vyznání a toleranci u nás v ČR. To jak na to jsou v jiných (arabských) zemích může být naprosto jedno. Lidská/přirozená práva přece nevznikají odkoukáváním jak to funguje jinde. Ty prostě člověk získává automaticky. A tak i kdyby na celém světě modroocí šikanovali hnědooké lidi, není to důvod k tomu, aby u nás hnědoocí šikanovali modrooké.

7 10
možnosti
AK

Svobodu vyznání máme v ústavě i v zákoníku práce. Platí pro všechny, včetně muslimů. Chápala bych rozhořčení davu, kdyby se ta paní na zaměstnavateli kvůli víře rozcapeně domáhala nějakých privilegií. Ona ale nic takového nedělá, svoji víru do práce netahá, ve školce je maximálně oblíbená, jenom nosí na vlasech šátek. Což neporušuje ani žádnou právní normu, ani školkový dress code.  Stejně jako křížek na krku křesťanského učitele. Tak v čem je problém?

8 15
možnosti

J85a79n 89Š20p40a94t88n68ý

26. 3. 2013 23:06

strach ruku v ruce s hlouposti .... bych rekl

10 11
možnosti
  • Počet článků 93
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1600x
Jsem pětadvacetiletý absolvent korporátní krysařiny na Masarykově univerzitě, webový tvůrce na volné noze, infantilní rebel s uměleckými ambicemi. Jsem Ryba a často plavu proti proudu.

Seznam rubrik